Vanaf 2019 zouden de regels die betrekking hebben op onze leefomgeving in één nieuwe wet worden gebundeld –> De Omgevingswet. Daarnaast komt er één loket, één procedure – en die gaat van 26 naar acht weken.

Hiermee wil de overheid dat jij in één oogopslag kunt zien welke regels er in jouw omgeving gelden. Hierbij kun je denken aan regels over bijvoorbeeld: het milieu, geluid, bodemkwaliteit, bouwhoogte of veiligheidseisen.

Maar…je moet nog even geduld hebben, want de invoering van de Omgevingswet die gepland stond voor 1 juli 2019 wordt weer uitgesteld. Minister Schultz van Haegen (IenM) heeft in haar brief van 21 september 2017 vragen van een Kamerlid van de SP over de uitgestelde inwerkingtreding van de Omgevingswet beantwoord. Daarbij heeft zij o.m. aangegeven dat de verandering naar het nieuwe stelsel al in volle gang is en dat wordt bezien wat een haalbare planning zal zijn.

 

OVER DEZE BLOGGER

Isabel Cobussen, advocaat bij De Mul Zegger Advocaten, houdt zich o.m. bezig met (ondersteuning bij) contracten, bestuursrecht, omgevingsrecht, agrarisch recht, milieurecht.

Isabel-Cobussen-De-Mul-Zegger